De juiste specialist via ons Servicecenter

Middels deze site en het Servicecenter van Allfree brengen we u in contact met de juiste vakmensen in uw regio. Hierna maakt u samen met de specialist verdere afspraken. Allfree is geen partij in vervolgafspraken, maar we staan natuurlijk open voor feedback over de voor u gevonden specialist! Onze doorverbindservice is kosteloos en elke dag bereikbaar.

Schimmels en huiszwam bestrijden

Schimmelplekken aan muren of het plafond zien er in een eerste oogopslag onhygiënisch uit, maar de aanwezigheid hiervan wordt over het algemeen onderschat. Kleine schimmels kunnen namelijk groeien en zo schade aanrichten aan houten onderdelen van de woning. Met name de houten constructie van uw woning is een gevoelige plek, want deze heeft een dragende functie. Schimmels en huiszwam zorgen ervoor dat het hout week wordt, waardoor een deel van die dragende functie verloren gaat. Reden genoeg om schimmels daarom niet te onderschatten.

Gevolgen schimmels en huiszwam

Schimmels en huiszwam zorgen er niet alleen voor dat de houten constructie van uw woning beschadigd raakt, maar het brengt ook gezondheidsrisico’s met zich mee. Een schimmel ontstaat in vochtige ruimtes met gebrekkige ventilatie, binnen woningen vaak in de kelder of kruipruimte. Mocht u de schimmels niet op tijd waarnemen, dan kunnen deze zich echter uitbreiden naar aansluitende ruimtes in huis. Dit veroorzaakt een ongezond leefklimaat.

Wees er snel bij!

Schimmels en huiszwammen zijn niet te onderschatten. Ziet u een schimmelplek zichtbaar groeien of ontstaan er schimmelblaren (huiszwammen) tegen de muur of het plafond? Kies dan voor professionele bestrijding. In de regio Roosendaal staat de door ons aangedragen professional voor u klaar met een gerichte bestrijding van deze houtaantasters.